onsdag den 21. november 2007

T.A.O. 2 anmeldt i Jazzspecial Februar/Marts 2005

I tidsskriftet JAZZ SPECIAL #80 Februar / Marts 2005 anmelder Peter Rahbek T.A.O. 2 således:

Mange synes godt om Acoustic Guitars - færre kender T.A.O. Og det er synd, for selv om denne akustiske kvartet med to guitarer, kontrabas og trommer hverken flytter hegnspæle eller sparker røv for alvor, så er musikkunsten både vedkommende, rar og lytteværdig. Først og fremmest fordi T.A.O.s bandmedlemmer opfører sig homogent og ingen af musikerne overskygger de øvrige mht. solistisk kunnen eller udtryksmæssig styrke. Det er et band i ordets bedste betydning, og som tilhører mærker man at det har noget at fortælle, selv om der hverken er store pladeselskaber bag eller midler afsat til kraftfuld promotion.

Steen Kyed og Vilhelm B. Thomsens guitarer stemmer godt, og rytmisk og fraseringsmæssigt tracker de så godt, så man fuldstændigt glemmer at forholde sig til hvor sjældent den slags duo-præstationer egentlig lykkes med mindre der er tale om store navne. Gutterne her er jo "bare" pæredanske men kunne lige så godt være fra Store Udland.

Per Vibskovs fundamentale og behageligt understatede kontrabas fungerer fint og mesterlige Anders Pedersens dansende, lyslevende og altid optimistiske trommespil fortjener udmærkelse: Selv om Anders Pedersen konsekvent prioriterer sin trommeslager-funktion frem for flashy opvisningskunst, så er han en stor musikant. Overblikket er fremragende og evnen til at drive medmusikerne frem bemærkelsesværdig.

AP er en af landets mest musikalske spillemænd og en af de trommeslagere som evig og altid overrasker positivt. Kun hans beskedne væsen og stilistisk lidt diffuse placering mellem pop, rock, fusion, folk, R&B, jazz (gutten kan det hele) forhindrer hans internationale gennembrud. Selv nu, fem år efter denne plade blev indspillet, er AP ikke engang Danmarksberømt selv om han altid er travl og altid begejstrer både musikerkolleger og publikum. Hvor længe varer det ved? Måske er han slet og ret alt for musikalsk og ikke egoistisk nok?

Også T.A.O.s stilfærdige musikalske udtryk risikere at drukne mellem de mange hjemlige kvalitetsudgivelser. Men afhold dig ikke for køb: T.A.O. 2 kan høres om og om igen - både som regulær lyttemusik og som sund baggrundsunderholdning. En plade der holder mere end den lover…
Peter Rahbek

Ingen kommentarer:

Send en kommentar